Elátkozottak

Elátkozottak

2017. május 16., kedd

KÖSZÖNTŐ

Üdvözöllek a blogomban, melyet a régi filmeknek szentelek. Elsősorban a 60-as, 70-es, 80-as évek terméséből idézem fel hazai és külföldi kedvenceimet, de néha sorra kerülnek még régebbi vagy éppen újabb filmek is. Nem filmkritikákat publikálok, mert egyrészt az ilyen blogokból szerintem már nagyon sok van, másrészt nem is igazán érzem magam alkalmasnak erre. Célom inkább az, hogy bemutassam a kiválasztott filmek keletkezéstörténetét az ötlettől a bemutatóig. Ilyen jellegű írásokat régebben már közzétettem például a Wikipédián, az Aeonfluxon és legutóbb a Filmbookon, valamint saját korábbi blogjaimban is. Ezeket a régebbi szövegeimet folyamatosan áthozom ebbe a blogba is, hogy együtt legyenek, de az eredeti helyükön is megmaradnak – vagy ha mégsem, akkor nem általam tűnnek el. :) Persze nem mindegyiket fogom ide átmenteni; kimaradnak azok, amelyeket valamiért nem tartok idevalónak: például a Wikipédiára írt popzenei írásaim (ezek többsége a Régi idők popzenéje című blogomba került át), vagy a Filmbookon publikált könyvismertetőim. (Ebben a blogban nem fogok könyvekkel foglalkozni, legalábbis nem külön bejegyzésben.) Természetesen időm függvényében lesznek új szövegek is, remélhetően hetente egy: ez függ a látogatók érdeklődésétől is.

A blogot csak tizennyolc éven felüli olvasóknak ajánlom, hiszen elsősorban felnőtteknek szóló filmekről szeretnék írni, és ezek között időnként előfordulnak majd olyan témák is, melyek az explicit erőszakkal és/vagy a szexualitással kapcsolatosak, amit esetenként az illusztrációk is tükrözhetnek. Ezekre a „merészebb” szövegekre csak azok kattintsanak, akiknek érzékenységét az effajta témák nem sértik.

Remélem, találsz majd magadnak kedvedre való olvasmányokat, és ha igen, rendszeresen visszatérsz ide.

Addig is a legjobbakat kívánom neked.

Arnold Stone

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ELÁTKOZOTTAK

„Egy olyan család történetét akartam elmondani, amelyben minden bűn büntetlenül marad.” (Luchino Visconti)  Luchino Visconti történ...